Sponsoring SIMAV

Zoals vele mensen weten heb ik wat met molens.

Al vanaf klein’s af aan hobbel ik mee op en rond de molens. Eerst bijna 25 jaar bij de molens van Kinderdijk. Daar was mijn vader vanaf 1985 op 2 molens actief als molenaar.
De laatste jaren bij de molens van SIMAV. Deze stichting beheert bijna alle molens in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden.

Dit jaar bestaat deze stichting 60 jaar. Omdat ik in de PR-comissie van deze stichting zit hebben we nagedacht hoe we de molens meer in de aandacht kunnen brengen. Één van de optie’s was het in beeld brengen van de molens door middel van video.

Dit heb ik op me genomen. Om verschillende redenen. Ten eerste vind ik het belangrijk dat er een document komt voor de toekomst. Hoe was het anno 2016 in molenland gesteld? Wie waren de molenaars, wat waren de problemen waar men tegenaan liep. En wat is dan mooier dan dit op beeld te zetten, en te bewaren voor de generaties na ons? Daarnaast is het goed om de molenaars aan het woord te laten die je niet zo vaak hoort en ziet. Deze mensen zetten zich vaak met hart en ziel in om ons eeuwenoude landschap aan te kleden dmv draaiende molens.

Vandaar dat ik vanaf januari tot december dit jaar elke maand een video maak. Elke maand ga ik bij een andere molen langs, door heel de regio. Diverse molentype’s, diverse molenaars, man, vrouw.
Dit is mijn vrijwillige bijdrage aan de maatschappij.

Hieronder staan enkele video’s die ik gerealiseerd heb.

 

Deel dit bericht