Filmende fotograaf.

Fotografie is sinds de eerste foto gemaakt werd in 1839 een manier van vertellen met beeld. In de voorgaande eeuwen was de enige manier om iets vast te leggen te vinden op papier of katoen. Sins de eerste foto gemaakt werd is de ontwikkeling hard gegaan. Nadat de kleuren fotografie zijn intrede deed was de volgende grote stap digitale fotografie. Ook daar is enkele jaren geleden een volgende stap in gemaakt. Filmen met je fotocamera. In mijn ogen de ideale manier om je als fotograaf te onderscheiden.

In 2012 startte ik met het filmen met een DSLR (digitale spiegelreflex camera) Nadat ik in September mijn eerste DSLR met filmcamera kocht ben ik het eerstvolgende weekend begonnen met filmen. Het resultaat was redelijk:

 

Mijn eerste film project was een reportage aan boord van een kotter. Omdat ik altijd al een keer mee wilde met een kotter deed ik een oproep. De mannen van de BCK-40 nodigde me van harte uit, en door een mooie combi van het Reformatorisch Dagblad had ik een afnemer van de beelden. Afgesproken was dat ik elke dag een videoblog zou bijhouden en doorsturen naar de krant. Uiteindelijk heb ik er nog een korte samenvattende video van gemaakt:

Na dit project kwamen er meer en meer verzoeken of ik naast het fotograferen ook niet wat korte video’s wilde maken.
Zonder gedegen achtergrond en met behulp van het World Wide Web heb ik zo het monteren onder de knie gekregen.

Om mezelf door te ontwikkelen heb ik in 2016 voor Molenstichting SIMAV 12 video portretten gemaakt van molenaars en hun molen. Een mooi leerproces met mooi materiaal over het molenaars leven anno 2016. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt uit het feit dat het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid gevraagd heeft of ze de serie op mogen nemen in hun collectie.

Wilt u meer video’s uit deze serie zien? Check dan deze pagina.

Op dit moment bestaat ongeveer 70% van mijn werk uit fotografie opdrachten, de overige 30% is film. Beide gecombineerd kan voor de klant een mooie combi zijn. Mijn videowerk is terug te vinden op website’s van Diverse Overheden, Kranten en diverse bedrijven.

Wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op.

 

 

Deel dit bericht