Truckerstocht 2016

In Alblasserdam heeft op zaterdag 21 mei voor de 14e keer de Truckerstocht plaats gevonden.De Lionsclub Souburgh Alblasserwaard organiseert sinds 2003 het evenement waar de passagiers al maanden van te voren naar uit kijken. In de vrachtwagens zaten behalve de vrijwillige chauffeurs, zo’n honderd verstandelijk beperkten als eregasten. Er werd een rondrit van 65 kilometer gereden.

De lange stoet van trucks reed via Alblasserdam, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld naar het Het Ooievaarsdorp voor de lunch. Na de maaltijd werd via Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk koers gezet naar de finish in Alblasserdam. Daar aangekomen kregen de chauffeurs en deelnemers een presentje.

De meeropbrengsten van de tocht zijn dit jaar ter beschikking gesteld aan enerzijds de Stichting Roparun die de kwaliteit van leven voor kankerpatiënten en hun naasten probeert te verhogen en anderzijds de stichting ‘de Blomhoeve’. De Blomhoeve is een woon- en dagbestedingsvoorziening in Alblasserdam waarin, maar ook van waaruit mensen met een beperking ondersteuning kunnen ontvangen voor het voeren van hun eigen regie op het gebied van zorg, welzijn en wonen.

Truckerstocht

Flickr Album Gallery Powered By: Weblizar

 

Deel dit bericht